Amsterdam Evleri

14-01-2022 20:43
Amsterdam Evleri

’Amsterdam Evleri Koleksiyonu’ muzu hazırlama arzum, kalbimin bir köşesini bıraktığım Amsterdam seyahatimizden sonra tutku haline dönüştü. Koleksiyonda göreceğiniz evin aynısını bir kez daha bulmanız mümkün değil çünkü her biri tek tek o anın hisleri ile hazırlanan renk kombinlerinden doğuyor. Bu sebeple ‘tek ve size ait ‘olmaları daha da anlamlı kılıyor onları.

Bu şehre gitmeden önce kanallarından ve evlerinin orijinalliğinden elbette haberdardım fakat trenden indiğim andan itibaren kendimi Hansel ile Gretel masalının içinde hissedeceğim aklımın ucundan bile geçmezdi…

Amsterdam, 165 kanal ile Amstel nehri kenarında binlerce kütük üzerine oturtulmuş masalsı evleri ve yel değirmenleri ile insana kitap yazdıracak bir şehir. Bu nehrin kenarına kurulma sebebi balıkçılıkmış, ticaret başlayınca ambarlara ihtiyaç duyulmuş, bu günün pasta görünümlü evleri işte o zamanın ambarları olarak hayat bulmaya başlamış. Bu ambarlar şehir büyüdükçe kalacak yer ihtiyacını karşılamaya olanak sağlamış ta ki Napolyon işgaline kadar.

Amsterdam’ın masalsı görünümünün yanında hayranlığıma bağ oluşturan en sıcacık özelliği ise evlerinin en güzel odasının misafire ayrılarak kapısının kapalı tutulup kullanılmamasıydı. Çok benimsediğim bir anlayış olmamasına rağmen ‘ay bunlar aynı bizim gibii’ diyerek bizden size bu duyguları koleksiyon parçaları ile ulaştırmak istedik… hissetmeniz dileğiyle.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.