Avangart Mobilyalar

12-06-2022 20:51
Avangart Mobilyalar

Fransız kökenli olan ve orijinali "avant-garde” olan avangart kelimesi, sanat veya edebiyatta öncü ve deneysel fikirler anlamına gelir.

Avangart mobilyalar; klasik tarza yenilikçi bir bakış açısı ile yaklaşarak daha az oyma, daha az varak ile yoğun ve daha çok koyu renkleri barındıran klasik tarzı yumuşatacak şekildeki tasarlanırlar.

Avangart mobilyalar ile klasik mobilyalar arasında taban tabana bir zıtlık yoktur, sadece tasarım yoğunluklarında bir fark vardır. Klasik mobilyalara göre daha hafif oyma motiflere sahip avangart mobilyalar yorucu olmayan varak kaplamaları ile zarif şıklıklarını ortaya koyarlar.

Tasarıma göre ya da isteğe göre avangart mobilyalara kapitone de döşenebilmektedir. Genellikle modern mobilyalarda rastlanan kapitone tasarıma avangart mobilyalarda da rastlanmaktadır. Aslında avangart mobilyalar, klasik mobilya ve modern mobilyaların birleşimleri olabilmektedir. Kimi modellerde klasik tasarımı daha ağır basmakta, kimi modellerde ise modern tasarımı daha ağır basmaktadır. Hem oyma motifli hem de kapitone kaplamalı tasarımlar günümüzde açık renklere de uygulanarak daha dengeli bir konsept oluşturmaktadırlar.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.