Bohem Stil

12-05-2022 20:15
Bohem Stil

Kurallardan arınmış yaşam tarzı Bohem;

Kökeni Fransızca’dan gelen ‘Boheme’ özgür ve sanatçı ruhlu anlamındadır. Aslında bir yaşam tarzıdır, kalıpları, kuralları olmayan özgür, canlı ve rengârenktir.

Boho, sürekli seyahat edenler, oyuncular, yazarlar gibi alışılmadık bir yaşam sürmeyi seçen insanlardan ilham alır. Dünyanın pek çok farklı bölgesinden renkleri, nesneleri, desenleri, farklı formları birleştirerek aynı ruhu evin iç dekoruna da yansıtır. Eklektik bir yapısı olan bu tarzın uygulanmasında uyum aramanız gerekmez, bu anlayış evin her bölümü için geçerlidir fakat hiçbir bölüm tamamen birbirine benzemez.

Bohem dekorun kuralları olmasa da kullanılan baz renkler metalik, mücevher renkleri, sıcak toprak renkleri, koyu kahverengi, koyu yeşil ve grilerdir, bunun üzerine doygun mor, ateşli bir turuncu, elektrik mavisi aksesuarlar eklendiğinde bu stili benzersiz kılan ruh ortaya çıkar.

Boho stil, modern, şık ve minimal tarzın karşıtı olup ‘daha da fazlası’ felsefesini benimser. Boho tasarımlı bir odada dekoratif aksesuarları kullanmanın anahtarı, karıştırıp eşleştirmektir.

Bohem mobilyalar herhangi bir mağazada bulunmazlar, bohem odalar zaman içinde toplanmış mobilyalar ile dolu olma eğilimindedirler. Her mobilya parçası özel olmalıdır ve bir hikâye anlatmalıdır.

Kendinize ait bir stil arıyorsanız ‘Bohem stil’ tam sizin için olabilir.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.