Vintage Style

20-04-2022 07:37
Vintage Style

Vintage geçmişe ait bir moda terimidir. Ama bu moda sadece tekstilde değil, mobilyada, mimaride, estetikte kendine yer bulur. Her eski ürün vintage değildir aslında bu bir ruh tanımlaması olarak karşımıza çıkar. O döneme ait, o ruhu tanımlayan bir olgudur. 1920’li yıllarda kullanılan mobilya dekorasyon ürünlerinin çok renkli ve daha sert hatlı olması sebebiyle evin tamamını vintage tarzda oluşturmak yerine geçmişten ve büyüklerden izler taşıyan parçaları kullanarak bu tarzı oluşturmak mümkündür.

Günümüzde bu tip antika eşyalara ulaşmak ve olduğu halleriyle yaşatabilmek pek kolay olmadığı için o yıllarda kullanılan mobilya ve dekorasyon ürünlerinden ilham alınarak yeni ürünler tasarlanıyor. Evin her alanında kullanılabilen bu tarz eşyaların en önemli özelliği belli bir dönemi yansıtması ve geçmişimizden izler taşıyor olmasıdır. Farklı çizgisiyle dekorasyona ilgisi olanların dikkatini çeken vintage tarz örnekler, rahatlığın ve sadeliğin öne çıktığı parçalardan oluşmaktadır.

Salonda sadelik hakim ise koltuğun yanına vintage bir saksılık çok yakışacaktır. Bu tip sehpalar yan sehpalara göre biraz daha yüksek olduklarından çiçek saksısı ya da bir lambader koymak için çok uygundur. Eski görünümlü bir vazo, ahşap bir şamdan da salonda bu tarzı yaşatacak objeler olabilirler. Yine koltuk ve sandalye kumaşlarında çiçekli desenler kullanmak  bu tarzın olmazsa olmazlarındandır. Yatak odasında başucuna konan eskitme komodinler, duvarlara asılan ayna ve resim çerçeveleri de eski anılar taşıyabilen tarzda olduğunda dekorasyon istenen etkiyi yaratır. Genel olarak fark edilen şudur ki, country gibi vintage tarzda da ortak payda, geçmiş yaşamın tarzı ve değerlerinin insan ruhuna huzur veriyor olmasıdır.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.